Floransa'dan yaklaşık 50 km. uzaklıkta yer alan "San Gimignano"ya arabayla yaklaşık 1 saatlik bir yolculukla ulaşılabiliyor. 

Unesco tarafından Dünya Kültür Mirasları arasına alınmış olan bu Ortaçağ kasabası, çok iyi korunmuş ve güzel kulelerin kenti olarak biliniyor, bir diğer deyişle San Gimignano Ortaçağ'ın Manhattan'ı olarak anılıyor. 

 

Kasabaya yaklaşırken dikkat çekmeye başlayan taş kulelerin tarihi 13. yüzyıla kadar gitmekteymiş. İnşaa edildiği dönemde sayıları 72'ye, yükseklikleri ise 50 m.'ye kadar uzanan bu kuleler zenginliğin ve gücün simgesi olarak evlerin yanında inşaa edilmiş. Günümüze, bu kulelerden sadece 14'ü ulaşabilmiş olsa da yapıldıkları dönemin ruhunu ve görkemini simgelemeye yetiyorlar.

 

Bu surlarla çevrili şirin kasabaya vardığımızda arabayı hemen parkedip, vakit kaybetmeden keşfetmeye çıktık.  Yürüyerek çok kısa bir sürede kasabayı dolaşmak mümkün. Dar sokaklar turistik dükkanlara, restoran ve kafelere ev sahipliği yapıyor. Tam da öğle saatlerinde San Gimignano'da olduğumuz için, sıcağında etkisiyle, bir kafede oturup biraz soluklanmaya karar verdik ve soğuk kahvelerimizi yudumladık. 2 soğuk kahve 8 €.


Gezerken acıkınca, pizzeria'lara uğrayıp dilim pizzalardan aldık ve karnımızı hızlıca doyurduk. Dilim pizzaların fiyatları 2,2 € ile 4 € arasında değişiyor. 


Kasabanın belki de en büyük meydanı olan Piazza Della Cisterna, Ortaçağ palazzo'ları ile çevrelenmiş ve ortasında da bir kuyu yer alıyor. Meydanda tezgah açan seyyar satıcılar yüzünden ne meydanın keyfini çıkartabiliyoruz, ne de güzel bir fotoğraf çekebiliyoruz ama olsun, en azından yeni bir elbisem oldu :)  Keyfimiz yerinde yani :)

San Gimignano hakkında yazacaklarımını tamamlarken, Vernaccia şarabından da bahsetmem gerek sanırım. İlk olarak 12. yüzyılda üretildiği düşünülen bu şarabı şehri dolaşırken neredeyse tüm dükkanlarda, oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

 

Yaklaşık 3 saatimizi geçirdiğimiz kuleli kasabaya veda ediyor, şehrin kapısının hemen yanındaki otoparka park ettiğimiz (otopark ücreti 6 €) Cinque Cento'muzu alıyor, ve yeni varış noktamız olan Monteriggioni'ye rotamızı çeviriyoruz.