Akşam üzeri vardığımız Pisa'da hedefimiz, akşam güneşini kaçırmadan ünlü eğik kulenin de bulunduğu "Campo dei Miracoli"ye varmak. Hızlı bir yürüyüşle hedefimize ulaştık.. Campo dei Miracoli'de "Torre Pendente" (Eğik Kule) dışında, Duomo ve Vaftizhane de yer alıyor. 

 

Meydandaki en ilgi çeken yapı tabii ki yapımına 1173 yılında başlanmış olan Eğik Kule. Kule daha üçüncü katı tamamlanmadan yan yatmaya başlamış, günümüz teknolojisi ile kulenin yan yatması ve devrilmesi engelliyor.


Meydandaki çimlerde onlarca insan yıllardır hep aynı pozu veriyor :) Kule devrilmesin diye destek olanlar da var, devrilsin diye köstek olanlar da :) Ne yalan söyleyeyim, biz her iki ekibe de katıldık poz  verirken, biraz destek biraz da köstek olduk..

Güneş battıktan sonra etrafı biraz gezdik ve yemek için güzel bir yerler bulmaya çalıştık. Eğik kulenin yer aldığı meydan çevresinde çok fazla restoran olmaması bizi biraz şaşırtsa da meydana yakın ve şirin bir restoranda karar kıldık: "Ristorante Santa Maria".


Yemek olarak; makarna, balık ve tatlıdan oluşan Menu Santa Maria'yı tercih ettik, menü 11,50 €, bira ise 4,00 € 'ydu. Fiyatları oldukça uygun olan bu restoranda %15 servis ücretinin hesaba eklendiğini belirtmekte fayda var sanırım..

Pisa, gezimizde o ana kadar gördüğümüz kentleri düşününce biraz daha bakımsız bir kent izlenimi verdi bize, Pisa kulesinin etrafında yere serdikleri bezlerin üzerinde yöresel eşyalar ve sahte çantalar satan Asyalı ve Afrikalılara ilk kez Pisa'da rastladık.  Yine de bu şehirde bir gece kalmaktan memnunuz.

Yemeklerimiz oldukça lezzetliydi, ortam güzeldi, garsonumuz da bizimle çok güzel ilgilendi. Bu nedenle servis ücreti bizi rahatsız etmedi. Akşam yemeğinden sonra, meydanda gece fotoğrafları çektik, şehri biraz daha turladık ve otelimize döndük.

Yarın seyahatimizin altıncı gününe Pisa'da uyanıp, rotamızı kuzeye, sahile çevireceğiz, güzergahımız La Spezia üzerinden, 2 gece konaklayacağımız Cinque Terre'ye varmak.. Ancak, rehber kitabımızda yer alan bir resim, geçerken yolda Viareggio'ya uğramamız gerektiğini hissettiriyor bize. Ve yarın sabah, Pisa'dan yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonrasında harika bir sahil kasabası olan Viareggio’ya varıyoruz.