Bu kalın duvarlar, trafiği ve modern dünyanın karmaşasının şehrin tarihi merkezine girmesini engellemekle kalmamış, aynı zamanda Roma döneminden kalan sokak planlarını günümüze kadar taşımış..

Lucca'da "Piazza Anfiteatro" yu görmeyi çok istiyoruz. Duvarların içinde biraz kaybolduktan sonra tourism info'yu bulduk ve hemen kendimize bir harita edindik.. Piazza San Michele'den geçerek, Piazza Anfiteatro'ya ulaştık.


Antik Roma'da amfiteatrın yer aldığı bu meydan, amfiteatrın biçimi korunarak oluşturulmuş ve meydanı Ortaçağ evleri sınırlandırmış. Cafelerin ve hediyelik eşya dükkanlarının yer aldığı bu keyifli ve sarı renk meydanda bir yorgunluk molası verdik.


Anfiteatro Cafe'de hem meydanın tadını çıkardık hem de yemek yedik. Ne yediğimizi ve ne kadar ödediğimizi merak edenler için listeliyorum: Pasta al pesto 6,50 €, Penne al pomodoro 5,00 €, Coca 3,00 €, Acqua 2,00 € ve Caffe Freddo 3,00 €. Bu arada, bazı restoranlarda olduğu gibi burada da kişi başı 1,00 € coperto yani kuver aldılar.


 


Piazza Anfiteatro'dan ayrıldıktan sonra Lucca'da görmek istediğimiz bir yer daha var: "Torre Guinigi".

 

Bir Ortaçağ kulesi olan Torre Guinigi üzerinde yer alan bahçesi ve meşe ağaçları ile meşhur. Yaklaşık 45 m. yüksekliğe sahip bu kuleye 230 basamak ile çıkılıyor ve 3,50 € ödemek gerekiyor. Floransa'daki çan kulesine çıkış maceramızdan sonra, bu seyahatimizde asansörü olmayan bir kuleye daha çıkmaya malesef enerjimiz olmadığı için Torre Guinigi'ye aşağıdan bakmakla yetiniyoruz..

 

Lucca'yı da gezdikten sonra şimdiki rotamızda bir gece konaklayacağımız Pisa var..