Bali Safari Park Maceraları (Bali 3)

Bu tatlı otelde uyanmak çok güzeldi, odalardaki yataklar tam da hayvanların gezdiği alana bakıyordu. Sabah kahvesini terasta için hayvanlara günaydın dedikten sonra, kahvaltı için Tsavo Lion Restaurant’a gittik.

Balıkları beslemeye çalışan bir minik gezgin vardı kahvaltı masamızda :) Aslanlar da keyif keyif yatıyorlardı, arada Safari’ye çıkmış araçlar da geçiyordu. Restoranın tuvaletindeki pencereden bile aslanları görmek mümkün :)

Kahvaltı sonrası elimizde Bali Safari Parkı haritamız ve gün içindeki etkinlik listesiyle hem parkı gezdik hem de gösterileri izledik.

Otelde konakladığımız için park girişi ücretsizdi, ancak park içindeki bazı etkinlikler için ilave ödeme yapmak gerekiyor. Mesela, Fil Safari ve Night Safari.

Gelelim aktivitelere:

Safari Gezintisi: Bir safari aracıyla hayvanların oldukça yakınına kadar yaklaşıp, doğal ortamlarında onları gözlemlemek oldukça keyifli.

Normal safaride, bu kadar çok hayvanı bu kadar kısa süre içerisinde görmek maalesef mümkün olmuyor. Ama Serengeti’nin uçsuz bucaksız düzlüklerinde olmak da bir başka harika. Şimdi safari turundan bir kaç foto:

 

Fil Banyosu ve Fil Beslemesi: Bir havuzun içinde, bebek fillerinde yer aldığı bir aktivite suya girip çıkmalarını seyredebilirsiniz. Filleri beslemek isteyenler için sebze-meyve sepetlerinin fiyatı 50.000 Rp (13 ₺)

 

Fil Gösterisi: Bu gösteri bir amfitiyatrodan sahneleniyor ve etrafı hendekle çevrili bir sahnede yapılıyor. Filler ve insanlar arasındaki ilişkileri anlatıyor. Gösteri sonrasında fillerin yanına yaklaşıp fotoğraf çektirebilirsiniz :)

Fil Sırtında Safari: Kişi başı 928,000 Rp (245 ₺) olan bu tur, Safari Park’ındaki en pahalı aktivite yaklaşık 45 dakikalık bir gezinti ile safari aracıyla yapılan turu, bir de fil sırtında yapmak mümkün. Bizimkisi biraz maceralı oldu minik gezginle ama güzel bir anıydı, herkese tavsiye ederim :)

Bali Agung Gösterisi: Kalabalık bir dansçı topluluğu ve hayvanlardan oluşan Bali’nin tarihini anlatan bir gösteri. Pazartesi günleri hariç diğer tüm günler günde iki seans sergileniyor. Günlerden Pazartesi olduğu için bize kısmet olmadı.

Night Safari: Gündüz yapılan safari turundan farkı, kafes şeklinde bir araçta hayvanları doğal ortamında görme şansı olması. Aslanlar aracın üzerine çıkabiliyor, aman dikkat :) Night Safari deneyimini yaşamak isteyenler için ücret 652.500 Rp (173 ₺) barbekülü açık büfe yemek fiyata dahil.

Bali Dans Kursu: Eğer benim gibi dansa meraklıysanız, parkın içinde yer alan yerel bir dansçıdan ücretsiz Bali dans figürleri öğrenebilirsiniz :)

Bu arada parkta filleri besleme kısmı bizim en keyif aldığımız kısım oldu :) 

Sabah odamızdan çıkmadan bizim için bırakılan havuçları da almıştık yanımıza. Minik gezgin bu işi o kadar sevdi ki, bir kaç  sebze-meyve sepeti de ilave satın almamız gerekti.

Keçileri de besledik ama onlar fazla talepkarlardı :)

Park içinde bir de Marin kısmı var ama biz gezdiğimiz sırada bakımda olduğu için ziyarete kapalıydı. Zaten her iki kısmı da hakkıyla gezmek için 2 tam günü buraya ayırmak gerekir diye tahmin ediyorum.

Eğer sıcaktan bunalır ve biraz serinleyelim derseniz bir de mini aquapark var, aklınızda olsun. Aquapark’ın girişi kişibaşı 50,000 Rp (13 ₺)

Safari Oteli’nde ve parkta çekilen fotoğraflardan satın almak isterseniz 150.000 Rp (40 ₺)

Başka hangi hayvanları gördünüz diyenler için işte bazı fotolar:

 

Bebekliler/çocuklular için notlar:

Bali Safari ve Marin Park, genel anlamda bebekliler için tüm detayların düşünüldüğü bir kompleks. Alt değiştirme odaları var, merdivenli kısımlarda mutlaka rampalar var bu açıdan puset kullanmak çok kolay.

Hediyelik eşya mağazaları da oldukça başarılı, çocuklar için çok sevimli ürünler var :)

Parktaki turumuzu tamamladıktan sonra, Ubud’a doğru gitmek üzere otelden çıktık. Bu sefer taksiyi otelden ayarladık, sadece iki otel arası transfer olacağı için ilk günlerde kullandığımız şoförü ayarlamak gereksiz olacaktı.

Bali Safari-Ubud Village Otel arası yaklaşık 17 km ve taksi ücreti 250.000 Rp (66₺)

Saat 18:00’e doğru Ubud’ta 3 gece konaklayacağımız Ubud Village Otel‘e geldik.

Otelimiz Ubud merkezdeydi, meşhur Kutsal Maymun Ormanı’na yürüme mesafesindeydi. Otel seçerken, merkezi olmasını istiyoruz ki pusette uyuyan bir minik gezginle otele yürüyerek kolay ulaşım sağlayabilelim. Biz dolaşırken ya da yemek yerken uyuyakalırsa, pusetinden direkt yatağına koyabiliyoruz uyanmadan, ki bebekliler bunun ne kadar önemli olacağını bilirler :) Böylece bebiş uyuyacak diye otel odasında tıkılı kalmıyoruz :) Odada uyuttuktan sonra, pusete koyup gezdiğimizi biliyorum daha naapalım :p

Otele yerleştikten sonra hemen kendimizi Ubud sokaklarına attık ve yemek için Tropicana Restoranta oturduk. Minik gezginin zorlu bir uyutma macerasından sonra sıra yemeğe gelmişti. Menümüzde geleneksel lezzetler vardı ama çok yorulmuş olmalıyım ki bir fotoğraf bile çekmemişim.

Yemek sonrasında otelimizin hemen yanı başındaki  LOL bar’da birşeyler içip, canlı müzik dinledik. Kuta’daki canlı müzik kadar güzeldi. Bira 27.000 Rp (7₺), Hatten wine (Bali’nin yerel şarabı) 30.000 Rp (8 ₺)

Sırada pirinç tarlaları ve Bali swing var, tık tık

Leave a Comment

Yandex.Metrica