Bali Swing, Pirinç Tarlaları ve bir tapınak daha (Bali 4)

Sabah otelimizin keyifli kahvaltı salonundaki kahvaltı sonrasında saat 10:30 gibi taksiyle yola çıktık. Bu sefer otelin hemen önünde elinde “taxi” yazılı pankartlara bekleyen şoförlerden birini ayarladık. Günlük gezi için ödediğimiz rakam 500.000 Rp.

İlk durağımız Bali Swingti. Ubud’dan yaklaşık 40 dk bir yolculuk sonrasında Bali Swing’e vardık. Bir yandan inşaat ve çevre düzenlemesinin devam ettiği bu salıncak adeta para basıyor, çook turistik bir aktivite olmuş. İçeriye giriş için kişibaşı 25.000 Rp ödeniyor, sonrasında yemyeşil vadiye bakarak salıncaklara binmek kişi başı 295.000 Rp.

Salıncak biletini almadan önce bir form dolduruluyor, “risklerden haberim var ve sorumluluk benim” içeriğinde. Sonrasında parayı ödeyip sıra beklemek kalıyor.

En alçaktan en yükseğe doğru toplamda 3 salıncak var, bileti alınca istediğin kadar sallanma hakkı doğuyor. Armut koltukların yer aldığı bir oturma alanı düzenlenmiş, burada da sınırsız alkolsüz içecek ikramı var, su, kola, fanta vb.

En çok sıra orta kademedeki salıncaktaydı. Orda sıra beklerken alıştırma olsun diyerekten en alçak salıncağa da bindim.

Sıra beklerken uykusu geldiği için huzursuzlanan minik gezgini kucağımda uyutmayı başarıp, armut koltuklardan birine yatırıverdim :) Alçak salıncakta sallanırken heyecanla beni izlemişti ama ikinci salıncağı beklerken uyuyakaldı.

İkinci salıncakla biraz daha yüksekten sallanma şansı var, ama çok kalabalık olduğundan hem öne hem de arkaya bakarak sallanma fırsatım olmadı. Kısacık sallandığım süre boyunca çoook keyif almdım, hiç bitmesin istedim. Salıncak çolukluktan beri çok sevdiğim bir eğlence zaten..

Üçüncü salıncaktaki sıra azdı ama daha fazla vakit kaybetmeyelim diyerek Bali Swing’e hoşçakal dedik.

Ulun Danu Bratan Tapınağı

Bali Swing’ten yaklaşık 40 dakikalık yolculukla Bratan Gölü’nde yer alan Ulun Danu tapınağına ulaştık. Tapınağa giriş kişibaşı …. Rp.

Büyük ve güzel bir bahçe içinde yer alan Hindu tapınağı, aynı zamanda Lonely Planet Bali&Lombok kitabına kapak olan tapınak. Gölün içinde yer alıyor ve tapınakta çam ağacına benzer şekilde, üst üste giderek küçülen çatı şeklindeki kutsal yapılar var. Bunlar Hindu ve Budist inanışlarında oldukça önemli olan Meru Dağı’nı simgeliyor.

Etrafta biraz dolaşıp fotoğraf çektikten sonra, öğle yemeği için tapınağa gelmeden yol üstünde yer alan restorona gittik. Açık büfe sistemi vardı, büfe kişi başı 150.000 Rp’ydi, içecekler ekstra. Noodle ve spring roll büfedeki favorilerim arasındaydı.

Jatuliwuh Pirinç TarlalarıYemek sonrasında sıradaki durağımız Bali denince ilk akla gelenlerden biri olan, pirinç tarlalarıydı. Unesco listesine kültür mirası kategorisinden kendine yer bulan Jatuliwuh pirinç tarlaları, alabildiğine yeşil teraslardan oluşuyordu. Filizler henüz 1-2 haftalıkmış.

Taksiden inip pirinç tarlaları arasında yürüyüş yaptık ve yeşile doyduk. Tüm gün oradan oraya gitmekten yorulmuştuk.

Saat 17:30 gibi otele vardığımızda minik gezgin uyuyordu, hazır o uyurken, kendime lobide bir kahve ve tatlı ısmarladım. Baba gezgin ise yorgunluğunu Bali masajıyla attı.

Akşam yemeği için otele yakın bir restoranı tercih ettik ve biraz daha Asya mutfağı yedik :)

Bali’de son gün, Ubud merkezinde sakin bir gün için sonraki sayfaya tık tık..

Leave a Comment

Yandex.Metrica